Kaiken saat mitä haluat kokea.

Saat sen mistä luovut. Ja kaiken saat mitä haluat kokea.

Se on ehkä tämän maailman suurimpia paradokseja. Mitä on todella haastava nähdä puutteen näkökulmasta katsottuna.

Minulla on ollut ihmeellinen vuosi Ihmeiden Oppikurssin ja Jumalan kanssa. Ihmeellinen siksi, että minun koko tähän asti rakentamani ajatusmaailma meni uusiksi. Kaikki mihin on ennen uskonut, kaikki mitä on opetettu pitämään totena. Totuus kumosi ne ja todisti harhaksi. Äärimmäisen mielenkiintoinen purku työmaa on takana, ei siis täydellisesti, mutta isoimmat perus uskomukset on käännetty nurinpäin.

Puute.

Se on meihin iskostettu niin lujasti. On pidettävä kysin ja hampain kiinni jos jotain saa. Ja ostetaan jos halvalla saa. Koko ajan peläten että riittääkö ja entä jos ei riitä. Kukaan ei meitä auta, itse tässä maailmassa on pärjättävä. Onko yhtään tuttuja ajatuksia?

Se on totta, ettei tässä maailmassa mielenvikaisessa todellakaan ole ketään ulkopuolista auttajaa. Mieli luo ajatukset. Mieli luo puutteen ajatuksen ja vahvistaa sitä erinäköisillä tapahtumilla. Ja kun uskomme näkemäämme maailmaa, sieltä voimme poimia todistusaineistoa uskomaamme totuuteen ettei mitään ole koskaan riittäväsi. Yhtä yksinkertaisesti voi alkaa kouluttamaan mieltään uskomukseen, että kaikkea on aina runsaasti. Niin kas kummaa ympäröivä todellisuus alkaa toteuttaa sitä uskomusta ja huomaamatta ei olekkaan enää tarve uskoa puutteeseen.

Mieli on erittäin mielenkiintoinen kapistus. Se on oikeasti uskomaton. Mutta siinä on se ongelma, että tämä vie pohjan jonkin muun syyttämiseen omasta kurjuudesta. Se on ollut ihan järkyttävää huomata kuinka tiukkaan olemme halunneet pitää itsemme viattomina ( ja sehän onkin totuus, ettemme muuta olekkaan kuin viattomia) mutta syyllistämällä jotain ulkopuolista omista ongelmista. Siitä vain seuraa se, että koemme itse syyllisyyttä. Mikä taas johtaa pelkoon ja vihaan itseä ja muita kohtaan. Vihasta ei voi syntyä muuta kuin erillisyyden tunnetta ja sitä ettei ole tarpeeksi. Ettei mikään voi riittää meille kaikille. Tämä kaikki vain siitä pienestä hetkestä, kun me Jumalan poikina unohdimme nauraa. Teimme toden siitä mikä ei totta ole. Luulemme että Jumala on hylännyt meidät, vaikka me itse käännämme selän Hänelle ja sanomme, että kyllä mä ihan itte pärjään, ei tarttee auttaa. Ja Jumala antaa meidän tehdä ihan itte. Mutta se on vain pelon ääni, että olisimme kaukana alkulähteestämme, että mikään puutteen muoto voisi olla olemassa. Miten Jumala, joka on kaikkivoipa, voisi antaa kaiken sen kärsimyksen tapahtua? Ellen itse niin tahtoisi.

Jumala on pelkkää rakkautta, totuudessa me olemme sitä samaa. Emme ole koskaan erossa siitä totuudesta, eikä se voi olla erossa meistä. Jos täydellinen on täydellistä, voiko siinä olla mitään epätäydellistä?

Onko elokuvan päänäyttelijällä oikeasti roolinsa mukaiset ongelmat. Muuttuuko näyttelijä roolihahmoksi? Ei. Miksi me olemme unohtaneet tämän? Meille on annettu näin hienot lavasteet ja kulissit leikkiä ja näytellä, kokea. Sen oli tarkoitus olla hauskaa. Mutta mitä me siitä olemme tehneet? Olemme tehneet siitä vakavaa. Olemme uponneet syvälle mielenvikaisen roolihahmon tarinoihin. Uskomme todeksi keksimämme hienon elokuvan juonen. Emmekä usko voivamme tehdä sille mitään. Vaikka samaan aikaan pidämme käsissämme käsikirjoitusta ohjaajan tuolissa istuen. Mutta sitä emme halua nähdä, silloin joutuisimme ottamaan itse vastuun elämästämme.

Minä ymmärrän, unessa ollessaan on kovin vaikea nähdä, etten minä ole tämä uni. Uni vain tapahtuu ja sitten herää. Unessa mikään ei ole todellista. Se on meidän tämän hetkinen olotila. Leikimme unessa ottamamme roolihahmon elämää. Kyseenalaistamatta, että se on vain uni. Kaiken saat mitä haluat kokea. Aina ei vain tiedä itsekkään mikä on todellinen tahtoni.

Ei tätä ajatusta varmasti voi, tai kyllä sen voi, muttei välttämättä kykene sulattamaan yhdeltä istumalta. Jos minulta meni siihen vuosi mahtavien opettajien kanssa.

Mutta se tässä matkassa on hienointa, että pieni halukkuus riittää. Riittää, että kysyy itseltään voisiko olla jokin toinen tapa? Ja sinulle annetaan se. Kaiken saat minkä pyydät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com