Maailman helpoin dietti

Kun ruoka kaikissa muodoissaan on kovasti pidetty puheen aihe. Mikä ruoka on milloinkin terveellistä ja joku toinen ei. Viikon päästä keksitään vaihtaa ne päikseen. Me ihmiset olemme huvittavia otuksia. Menemme ohjeiden mukaan vaikka perse edellä puuhun että olisi helpompi olla…. mutta mikä kiikastaa, että teemme sen pelosta käsin. Vahdimme kaloreita, ettei vain liho. Kiellämme huonot asiat itseltämme ja syömme vain niitä hyviä. Muistetaan vitamiinit. Ja paljon kasviksia. Pelätään lihomista, vahnenemista, sairauksia. Mikä pelko kenelläkin on taustalla, jos täytyy tehdä jotain jollain lailla. Uskomuksia on miljoonia, mitä noudatamme sokeasti.

Voin minä nyt heittää ilmoille maailman helpoimman dietin. Ja samalla se on kaikken vaikein. Sillä siinä joutuu tekemään asioita vain ilosta käsin.

Oleellisen yksinkertainen resepti:

Kaiken (ihan kaiken) mitä syöt, kun syöt sen kiitollisuudella, ilolla ja rakkaudella on se hyväksi sinulle. Ihan vain nautinnosta käsin.

Ja vastaavasti kaiken mitä ET syö kiitollisena, EI tee sinulle hyvää. Syyllisyydestä, pelosta, vihaisena ei tulisi syödä. Jos pelkäät lihomista, lihot söitpä tai olit syömättä mitä tahansa. Mieli on täynnä uskomuksia, jos uskot jonkin tuotteen lihottavan sinua, niin se tekee niin. Jos uskot toisen asian olevan terveellinen, se voi sitä olla, ellei siellä takana ole jokin muu uskomus, vaikka että tätä on minun pakko syödä vaikken tykkää siitä koska se on terveellistä. Onko siinä silloin pätkääkään kiitollisuutta mukana?!

Totisesti tämä detti toimii vain silloin, ettei taustalla ole mitään uskomuksia tarinoita suhteessa ruokaan. Ja niitähän riittää, joka tuutista tulee uskomuksia kuinka mikäkin sinuun vaikuttaa ja kun kuuntelet niitä ja uskot niihin edes vähän. Olet tämän maailman pauloissa ja lisäät maailmaan pelkoa jos ostat vaikka sen suklaapatukan mitä ei saisi tehdä.

Elämme mielen maailmassa. Mieli on täydellinen rakentelemaan hulluja uskomuksia, ja sitten kun niitä on satapäin mielessä – jokaisesta asiasta. On haaste lähteä purkamaan mielestään niitä. Helpoin tapa on aloittaa yksi kerrallaan. Aina kun muistaa. Minä itse toimin niin, että otan jonkin ruoka-aineen käteeni, ensin vaikka omenan ja kysyn itseltäni mitä ajatuksia minulle aiheuttaa tämä asia?… Kuuntelen mitä tarinoita sieltä nouseen… se on terveellinen, omena päivässä pitää lääkärin loitolla, vähän kaloreita, ei pidä nälkää… no niitä varmasti riittää. Sitten kun olen riittävästi katsellut ajatuksiani, totean että näen virheen mielessäni ja vastuun ottamalla siitä annan sen nyt oikeamielisyyden/ PyhänHengen/ totuuden korjattavaksi. Minun ei tarvitse pystyä mihinkään muuhun, kuin luovuttamaan virheellinen käsitykseni, mistä tahansa asiasta mistä minulle nousee mitä tahansa tunteita, korkeamman tietoisuuden uudelleen tulkittavaksi.

Myönnän, ettei ole helppoa silloin, kun on paljon hälinää ja tapahtumia ja mieli vaeltelee vaikka ties missä, pysähtyä ateriansa äärelle ja keskittyä vain siihen täydellä kiitollisuudella mitä saan tässä ja nyt syödä.

Kun toimintani on rakkaudessa, minun sisin luo ulkoisen maailman. Kun toimintani perustuu pelkoon, näyttää siltä että ulkoinen maailma saa aikaan sisäisen. Se kaikkein oleellisin asia, mitä ikinä voimme tässä maailmassa tehdä, on että keskitymme sisäiseen rauhaan ja rakkauteen ja kiitollisuuteen. Se heijastuu maailmaan ja tarjoaa vastaavaa takaisin. No pelosta käsin tehty maailma meillä on silmiemme alla parasta aikaa. Jos haluamme siihen muutosta, ainoa tapa on kääntyä sisimpäänsä ja etsiä rauha sieltä ensin.

Oletko huomannut, että se mitä teet, kuinka elät ja kuinka ajattelet, voi joko auttaa maailmantilannetta tai vaikeuttaa sitä? Älä anna vetää itseäsi kaaokseen ja ristiriitojen pyörteisiin, tuhoon ja kauhuun, vaan ala juuri nyt keskittyä ympärilläsi olevan maailman ihmeisiin ja kauneuteen. Kiitä kaikesta. Siunaa jokainen sielu, johon olet yhteydessä. Kieltäydyn näkemästä ihmisistä, asioista ja elinehdoista pahinta mahdollista, etsi aina vain kaikkein parasta. Se ei tarkoita sitä, että olet kuin osteri, joka piiloutuu rantahiekkaan kieltäytyen näkemästä maailman tosiasioita. Se tarkoittaa, että etsit vain parasta ja keskityt kaikessa ja joka ihmisessä pelkästään parhaaseen. Olet itsestäsi pieni maailma sinänsä. Kun maailmasi sisällä vallitsee tasapaino, rauha, rakkaus ja ymmärrys, se heijastuu sinua ympäröivään ulkoiseen maailmaan. Kun pystyt tähän, pystyt helpottamaan koko maailman tilaa.

Eileen Caddy Ovi sisimpään -kirja 27.1.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com