Seksi, pyhä tabu.

Siitä ei voi puhua, se täytyy suorittaa nopeasti pimeässä hiljaa. Ettei vain kukaan tiedä, että sitä joku oikeasti tekisi. Hirveä häpeän ja syyllisyyden verho on laskettu sen ylle. 

Toki nykyään jo hieman avoimemmin asiaan suhtaudutaan. Mutta silti siihen liittyy todella paljon vinksahtanutta toimintaa ja ajatusmalleja. Jo siksi, että pääpaino on pakottavassa tarpeessa tyydyttää lantion seudun tuntemukset ja saada pikainen rentoutuksen tunne, edes hetkeksi tässä stressaavassa maailman sykkeessä. 

Pohjimmiltaan kaikki kaipaa rakkautta, läsnäoloa ja kohtaamista. Mutta kun sitä ei ymmärretä, kaipaus ilmenee kieroon kasvaneina tarpeina. Pelkoon perustuvina käytösmalleina, vaatimuksina ja kontrollointina, addiktioina ja syrjähyppyinä. 

Niin rajoittavaa ja niin kuluttavaa. 

Kehosta on tehty epäjumala, kehon kokemuksista on tehty epäpyhiä. Erityisen otollinen syyllistämiselle. Myös rakkautta ja läheisyyttä voidaan hakea seksin kautta, jolloin helposti tullaan riippuvaisiksi seksistä, jälleen ymmärtämättä sen pohjimmaista sanomaa. Hypitän suhteesta toiseen, koska haetaan sitä rakkauden tunnetta toisesta ihmisestä. Ja kun yksi ei sitä tunnetta saa heräämään haetaan toinen ja kolmas ja ja ja…. Loputon etsiminen. Vain hetkellisen tyydytyksen tähden. 

Mikä sitten neuvoksi?!

Palataan taas yksinkertaisimpaan ja siihen haastavimpaan. Opi rakastamaan itseäsi. Kun rakkaus itseään kohtaan lisääntyy, paranee ihmissuhteet ja sitä myöden myös seksuaaliset kokemukset. Kun rakastat ja arvostat itseäsi, sinun ei tarvitse hakea niitä tunteita ulkoapäin. Kun olet kokonainen itsessäsi, olet elinvoimaisempi ja sinulla on paljon enemmän annettavaan. Silloin kykenet myös ottamaan vastaan paljon paremmin rakkautta toiselta. 

Kaikki lähtee itseensä tutustumisesta. Nyt heitetään romukoppaan vaatimukset ja odotukset. 

Olisi pakko pysähtyä, lopettaa se pää kolmantena jalkana itseään pakoon juokseminen. 

Sen jälkeen voidaan alkaa puhumaan sydänlähtöisestä sekusaalisuudestakin. Sen avainasemassa on luottamus, läsnäolo, kohtaaminen ja avoimuus. Ensin on uskallettava olla rehellinen itselleen, ennen kuin voi olla rehellinen toiselle. 

On aika löytää yhteys toiseen syvemmällä tasolla. Ei ryntäämällä lantio etukenossa, vaan opittava uskaltamaan kohdata toinen avoimesti. Sydämessä. Ja se voi tapahtua vasta, kun on kohdannut itsensä ilman tuomiota. 

Pyhän yhteyden myötä kaikki kohtaamiset kohoaa aivan uudelle tasolle. Rakkaus virtaa, jolloin rakkauden korvikkeita ei enää tarvita. Kun pyhä feminiinisyys ja -maskuliinisuus ovat tasapainossa itsessä, on paljon helpompi kohdata toinen tasapainoisena, arvostavana ja rakastavana. 

Nämä ovat isoja asioita, kun niin kauan olemme toteuttaneet puutteen näkökulmasta elämäämme, että on suuri harppaus muuttaa käsitysmaailmaansa hetkessä. Siksi on otettava askel kerrallaan, hyväksyttävä oma keskeneräisyytensä. 

Aloitettava eheyttämään ensin itsensä kokonaiseksi, pala palalta. Sen jälkeen on mahdollista kohdata kumppani kokonaisena. 

Kun oppii hyväksymään itsensä, voi hyväksyä toisen. 

Kun lopettaa itsensä syyllistämisen, voi nähdä toisen syyttömänä.

Kun alkaa arvostamaan itseään, saa toisilta arvostusta osakseen ja osaa arvostaa toisia.

Kun lopettaa kontrolloimisen, pääsee elämän virtaan mukaan. 

Kun lopettaa vaatimisen, voi alkaa sallimaan elämän ihmeellisyyden itselleen.

Kun rakastaa itseään, ei rakkautta enää hae toisesta, vaan sitä voi jakaa toisen kanssa. 

Itsestä ja toisesta nauttiminen avautuu aivan uudelle tasolle, kun pyyteetön rakkaus virtaa.

Sen lähtökohta on ensin itsen arvostaminen ja rakastaminen, minkä myötä arvostaa toista. Arvostava ja rakastava käytös EI koskaan laita itseä tai toista kyseenalaiseen valoon, siinä EI ilmene mitään epäselvää tai epämääräistä.  

Kun olet ehjä ja kokonainen sydämessäsi, kohtelet itseäsi rakastavasti. Mikä voi ilmetä mitä kauniimmin ihmissuhteissasi. Eikä silloin tarvitse enää puhua tyytymisestä tai kompromisseista. 

Olemme aivan uuden maailman äärellä, pelkoon pohjautuvat ajatusmallit on tiputeltava yksikerrallaan pois uskomusjärjestelmästään. On aika avautua korkeamman tietoisuuden olomuotoon. Puutteesta runsauteen, pelosta rakkauteen, vaatimuksista sallimiseen, riittämättömyydestä riittävyyteen, arvostelusta arvostamiseen, syyttelystä hyväksymiseen. 

Oletko valmis muuttamaan elämäsi ihmeellisellä tavalla?

Haastan sinut rakkauteen. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com